Familie måltidskasse

Familie måltidskasse

Laver du mad til en hel familie, kender du helt sikkert til den følelse af stress, der kan medfølge forberedelsen af aftensmaden. Du vil gerne lave sund mad til hele familien, og give dem varierede smagsoplevelser, men de mindste er kræsne, og foretrækker velkendte retter. I en travl hverdag, er der sjældent masser af ekstra tid og overskud til at finde på nye, spændende og sunde retter til hele familien — og derefter købe ind hertil. Netop derfor kan måltidskasser være en helt oplagt løsning, når du laver mad til en hel familie, og har små størrelser med rundt om bordet. Ikke alene frigiver måltidskasserne flere ugedage fra det stress, der følger med indkøb og forsøg på kreativitet omkring madlavningen. Måltidskasser kan også være en nem måde at introducere mere varieret, spændende kost til hele familien. Med en familie måltidskasse, er der nemlig taget hensyn til de mindste familiemedlemmers smagsløg, samt deres behov for næring. Leder du efter mere information, eller søger du den helt perfekte familie måltidskasse, så læs med her.

En måltidskasse for hele familien

Du har sikkert hørt om de mange forskellige typer måltidskasser, der findes i dag. Måske har du været nervøs for, at retterne i måltidskasserne vil være for avancerede for børn, der foretrækker spaghetti og frikadeller hver aften. Men der findes i dag så mange forskellige typer måltidskasser, at der næsten med garanti også eksisterer en, der virker som skræddersyet til din familie. Selv for kræsne småbørn, vil der helt sikkert være nye livretter at finde i en af de mange måltidskasser for familier.

Hvad er en familie måltidskasse?

Er din familie mere eventyrlysten, er der et væld af forskellige typer måltidskasser at afprøve. I kan eksempelvis prøve en af de mange inspirationskasser med nye retter fra forskellige verdenskøkkener. Eller I kan afprøve en vegetarisk, vegansk eller flexitarisk måltidskasse hvis I ønsker at leve grønnere og skære ned for kødforbruget. En hvilken som helst måltidskasse kan naturligvis være en familie kasse, hvis den passer perfekt til lige netop jeres familie! Men skal måltidskassen helst tage hensyn til mere kræsne, yngre familiemedlemmer, er der flere muligheder at vælge imellem. De såkaldte familie måltidskasser adskiller sig nemlig fra andre typer måltidskasser på deres indhold af klassiske retter. Disse  indeholder ofte gamle danske retter med meget kød. Mange måltidskasser for familier indeholder således traditionelle retter som boller i karry, frikadeller, medister, pastaretter og andre velkendte måltider, som børnene sikkert nemt kan overtales til at spise.

Færdiglavede retter til måltidskasser med friske råvarer og opskrifter

Der er én stor forskel på de mange forskellige typer måltidskasser på det danske marked, som kan dele måltidskasserne op i to kategorier. Nogle måltidskasser indeholder nemlig færdiglavede retter, mens andre indeholder friske råvarer med opskrifter. Din første beslutning bliver derfor, om din familie ønsker den ene eller den anden løsning. De færdiglavede retter giver selvfølgelig ekstra tid væk fra supermarkedet og kødgryderne til at lave andre, sjovere aktiviteter med hele familien. Men har du børn i en alder, der synes det er sjovt og spændende at være med til madlavningen, vil I måske foretrække friske råvarer. Er du i tvivl om, hvilken type måltidskasse I bør vælge, tilbyder mange af nedenstående udbydere en forsøgskasse. Du modtager altså kun kassen en enkelt gang for at afprøve den, eller du kan vælge et kortere abonnement for at afprøve den i et par uger. Vær blot opmærksom på, at du vælger en måltidskasse uden binding på abonnement. Uanset hvilken type måltidskasse I foretrækker, er der flere forskellige typer familievenlige måltidskasser at vælge imellem.

Fem udbydere af familie måltidskasser

  1. Den Grønne Asparges
  2. RetNemt
  3. Simple Feast
  4. SkagenFood
  5. Bonzo.dk

Den Grønne Asparges

Den Grønne Asparges leverer måltidskasser med råvarer og opskrifter direkte til hoveddøre over hele landet. Heriblandt tilbyder Den Grønne Asparges en familie måltidskasse, der virkelig henvender sig til børn og barnlige sjæle med legende navne på deres retter som “vampyrlasagne”. Her er der tale om forholdsvis traditionelle nudanske retter og børnefavoritter som burritos eller fiskefrikadeller. Den Grønne Asparges tilbyder enten måltider til fire ugedage, med eller uden fisk, eller til tre ugedage uden fisk. Du kan selv justere størrelsen på din familie, og måltidskasserne leveres til husstande med alt fra en til seks personer.

RetNemt

RetNemter endnu en leverandør af de klassiske måltidskasser, der leveres med opskrifter og alle de nødvendige råvarer til at lave hver ret. Hos RetNemt kan du selv designe din kasse alt efter størrelsen på din familie, samt hvor mange dage om ugen, I ønsker at få en måltidskasse leveret. RetNemts familie måltidskasse indeholder virkeligt traditionelle danske retter som stegt flæsk i persillesovs. De tilbyder dog også nudanske retter som lasagne, boller i karry, kyllingesalat og burger.

Simple Feast

Simple Feast profilerer sig som leverandør af sunde og grønne færdiglavede retter, og alle deres måltidskasser tilbydes derfor i både en vegetarisk samt en vegansk version. Hvis dette ikke lyder som definitionen på en børnevenlig måltidskasse, så må du tro om igen. Simple Feast tilbyder nemlig med deres familie måltidskasse, Family Feast, en børnevenlig kasse med sunde, grønne retter. Kassen kan eksempelvis indeholde svampedeller med stegte kartofler, mild pad thai eller gnocchi.

SkagenFood

SkagenFood er også hoppet med på bølgen af måltidskasser. Firmaet tilbyder en lang række forskellige måltidskasser med færdiglavede retter med fisk til opvarmning. Med deres såkaldte 20 min. Børnekasse har SkagenFood skabt en måltidskasse tilpasset travle børnefamilier. Selvom SkagenFood selvfølgelig er kendt for at være leverandør af fisk, tilbyder de med deres måltidskasser også kødretter. Disse leveres færdige, mens fiskeretterne i Børnekassen skal tilberedes — dog lover SkagenFood, at tilberedningen ikke tager mere end 20 min. Børnekassen indeholder retter der nemt glider ned, som eksempelvis torskefilet, lasagne og høns i asparges.

Bonzo.dk

Bonzo.dk tilbyder færdiglavede simreretter i glas, der blot skal opvarmes på få minutter. Blandt deres veganske og middelhavsorienterede måltidskasser findes også to kasser, der er særligt indrettet til børnefamilier. Med Familiekassen tilbyder Bonzo simreretter til hele familien, der blandt andet kan indeholde Chili con Carne eller Ragout al Paccantino. Endnu en måltidskasse med navnet “Perfekt til Ulvetimen” har fokus på børnefamilier. Denne kasse indeholder glas med traditionelle kødretter som kødboller, samt bolognese og fuldkornspasta.