Halkær Ådal

Halkær Ådal – Måltidskasser

Halkær Ådal er leverandør af frosne færdigretter med fokus på sundhed og økologi. Den nordjyske virksomhed er skabt af kvinderne Edith og Kate, der i DR 1 programmet Løvens Hule præsenterede deres idéer til en ny virksomhed med fokus på sunde, velsmagende færdigretter. Her fik de tilslutning til deres idé af forretningskvinden Ilse Jacobsen, der nu er samarbejdspartner og medindehaver af virksomheden, der fortsat drives fra Nordjylland.

Halkær Ådal

Besøg Halkær Ådal måltidskasse

Sunde færdigretter

Halkær Ådal har et stort udvalg af forskellige ugentlige måltidskasser, hvilket betyder, at det er nemt at finde en kasse, der passer til den enkeltes smag og livsstil. Generelt har kasserne fokus på det traditionelle danske køkken, og velkendte danske klassikere, tilberedt fra bunden. Eksempelvis laver Edith og Kate, der står bag Halkær Ådal, supper og saucer kogt på egen fond, fremfor på bouillon eller halvfabrikata, samt håndrørte farsbrød, og pandestegte frikadeller. Ikke mindst går de to indehavere til kamp imod den gamle forestilling om færdiglavede, frosne retter som usmagelige og konsistensløse. De går nemlig særligt op i, at grøntsagerne i deres retter ikke er kogt i stykker, men fortsat har fasthed, farve, og masser af smag.

Ud fra en filosofi om, at færdiglavet mad ikke behøver være uden smag eller substans, tilbereder Halkær Ådal deres retter fra bunden, uden brug af halvfabrikata og smagsforstærkere. Virksomheden lægger vægt på økologiske råvarer, samt dyrevelfærd, når de vælger leverandører, som ofte er lokale, nordjyske samarbejdspartnere.

I modsætning til mange andre leverandører af måltidskasser på markedet, profilerer Halkær Ådal sig ikke skarpt på at levere måltider til fortravlede familier, men tilbyder også måltidskasser til enkeltpersoner. Med deres såkaldte pensionistkasse, er virksomheden særligt fokuseret på at levere mad til ældre mennesker, der måske ikke kan lave mad selv, og Halkær Ådal er da også en af de få på markedet til at tilbyde måltidskasser til alle ugens syv dage.

Måltidskasserne kan alle tilpasses den enkeltes ønsker og behov. Flere af kasserne har stort fokus på sundhed, og på at minimere kødforbruget. Samtidig kan kasserne bestilles til en enkelt person eller op til fire personer, og med måltider til tre af ugens dage, eller helt op til alle ugens syv dage. Desuden kan der til hver kasse tilvælges dessert.

Hver uges retter kan ses to uger frem i tiden på Halkær Ådals hjemmeside, hvorfra de også nemt kan udskrives og hænges op i køkkenet. Kasserne leveres gratis til hele landet ved oprettelse af abonnement. Er du nysgerrig på at prøve Halkær Ådal, men bange for at binde dig til et helt abonnement, tilbyder virksomheden også enkelte leveringer af alle deres måltidskasser. Og enkeltstående måltider til flere personer kan ligeledes bestilles uden abonnement.

Her får du et overblik over de forskellige, ugentlige kasser:

 • Halkær Kassen:
  Virksomhedens mest populære måltidskasse profilerer sig især på klassiske danske retter. Således kan kassen byde på velkendte favoritter som hjemmelavede frikadeller, hvidfisk i grøn urtesauce, millionbøf med kartoffelmos, og boller i karry. Udover de gamle klassikere, byder kassen også på nye danske favoritter med rødder i andre verdenskøkkener, som thai red curry med ris, eller panang curry med risnudler, så den ugentlige madplan får variation med nye smagsoplevelser. Dessert kan tilvælges til enkelte, eller alle ugens dage. Tilfældige eksempler på desserter har eksempelvis været blåbærkage, pumpkin pie med flødeskum, og appelsinfromage.
 • Pensionistkassen:
  Som navnet antyder, er Halkær Ådals pensionistkasse sammensat til ældre mennesker, der måske ikke selv er i stand til, eller har mulighed for, selv at stå i køkkenet. Kassen indeholder derfor måltider til to uger, så den enkelte kunde kan få et varmt aftensmåltid hver dag. Denne kasse indeholder også primært gamle danske klassikere, såsom fiskesuppe, hakkebøffer med bløde løg, medister med stuvet kål, og forloren hare. Pensionistkassen indeholder altid mindst to måltider med fisk, forskellige supper, og mindst fem desserter. Som en relevant tilføjelse for mange ældre mennesker, er alle retter tilberedt med tanke på at være letfordøjelige, nærende og nemme at tygge.
 • Vegetarkassen:
  Med Vegetarkassen bliver Halkær Ådals engagement i dyrevelfærd helt tydeligt. Der er her er tale om en kasse, der bevarer rødderne solidt plantet i det traditionelle danske køkken, men med fokus på bæredygtighed, sundhed og dyrevelfærd. De varierede retter i Vegetarkassen er alle skabt fra økologiske råvarer, og  udgør både vegetariske udgaver af gamle klassikere, såsom gullerodsdeller, rødbedebøf og vegetarisk millionbøf, men også nyere, vegetariske klassikere som nøddepostej med spinatsauce, eller bønneragout. Som med alle Halkær Ådals måltidskasser, kan man tilvælge desserter til denne kasse.
 • Grønt + Fisk Kassen:
  Denne kasse er en kombination af Vegetarkassen, og retter med fisk. Dermed er denne måltidskasse altså et oplagt valg for de, der gerne vil leve sundt og bæredygtigt, men måske alligevel savner lidt ekstra protein i den rene Vegetarkasse. Den kombinerede kasse kan derfor indeholde alt fra bønneragout i  tomatsauce til fiskedeller, eller rødbedebøf, grøntsagspostej og fiskesuppe.
 • Grønt + Fisk + Fugl Kassen:
  I samme stil som Grønt + Fisk Kassen, har denne måltidskasse fokus på det vegetariske måltid, som kassen indeholder fire udgaver af, men med et supplement af både fisk og fugl. Kassen er derfor velegnet til de, der gerne vil leve lidt sundere og skære ned på kødforbruget. Kassen indeholder altid to retter med fisk, samt et enkelt med kylling. En ugentlig madplan med denne måltidskasse kan derfor byde på ingefær kyllingelår med bulgur den ene dag, linsegryde den anden, og fiskeruller den tredje!
 • Supplér selv Kassen:
  Til de, der gerne selv vil stå i køkkenet og skabe egne livretter, men måske ikke har overskud eller mulighed for at give sig i kast med større projekter, har Halkær Ådal skabt denne kasse, der kun indeholder selve kødretten. Dermed kan hver enkelt modtager selv skabe sit eget tilbehør, uden at tilbringe timevis i køkkenet med forberedelse af steg eller kogning af en hel kylling. Kassen kan eksempelvis indeholde kylling i asparges, italienske kødboller eller braiseret gris.

5 Fordele ved Halkær Ådal:

 1. Sund, økologisk mad skabt fra bunden
 2. Stor variation mellem de forskellige måltidskasser
 3. Mad til alle ugens dage
 4. Vegetariske muligheder
 5. Dessert som tilvalg til alle kasser

5 Ulemper ved Halkær Ådal:

 1. Kasser kan maks bestilles til fire personer
 2. Ikke rettet mod børnefamilier
 3. Retterne kan ikke udskiftes
 4. Ingen app
 5. Ingen opskrifter

Besøg Halkær Ådal måltidskasse