Pensionister og ældre 👵

Måltidskasser og levering af mad til ældre og pensionister udbydes af flere leverandører. Færdiglavet mad til rimelige priser leveret til døren

Læs mere

Måltidskasser og levering af mad til ældre og pensionister er et marked i udvikling. Inden for måltidskasser generelt kan levering specifikt til ældre mennesker måske virke som en lidt ‘overflødig’ niche, forstået på den måde, at ældre mennesker vel bare kan vælge blandt alle de udbydere af måltidskasser, der findes på markedet. Der er ingen umiddelbar grund til, at ældre medborgere skal have noget andet end resten af os.

Vælg mellem 1 måltidskasser under temaet Pensionister og ældre 👵

FRA 924 DKK

Fra 77 DKK

personer

7 dage

Færdige retter

Med pensionistkassen får du 10-12 velsmagende måltider, der både dufter og smager godt. Skal blot varmes op og så er der serveret - velbekomme. Der er også mulighed for en lækker dessert til at runde måltidet af med. Meget populær kasse hos modtagerne.

Spar 10% på første måltidskasse med koden: Ny fast kunde

Færdiglavet mad til ældre og pensionister

Men det er der nu alligevel, altså en grund til at servicere ældre og pensionister specielt. Sagen er for det første, at de fleste udbydere af måltidskasser generelt tilbyder levering af kasser med råvarer samt en opskrift, hvorpå kunden selv skal tilberede måltidet. Kun en mindre del af leverandørerne tilbyder færdiglavet mad, der blot skal opvarmes. Og ældre mennesker har tit svært ved at skulle stå i køkkenet.

Overvejende dansk mad

Altså drejer måltidskasser til ældre mennesker sig især om at levere færdiglavede middagsretter, der blot skal varmes, så maden kan stå på bordet med et minimum af arbejde for kunden. For det andet er der det, at mange ældre mennesker gennem et langt liv har vænnet sig til at spise nogle bestemte middagsretter. Uden at skulle fornærme nogen kan man vel sige, at ældre mennesker overvejende foretrækker velkendte danske retter. Frikadeller, hakkebøf, medisterpølse, måske en rødspættefilet. Og meget gerne en dessert.

Rimelige priser

For det tredje er det vigtigt, at mange pensionister, især enlige, ikke har et stort kostbudget. De færreste pensionister kan bruge flere hundrede kroner på en gourmet-middag, i hvert fald ikke til daglig. Altså bør måltidskasser til pensionister holdes på et prisniveau, hvor de ældre samtidig kan tillade sig at bestille mad til hele ugen. Måltidskasser til pensionister er derfor beregnet til flere dage, end måltidskasser generelt.

Halkær Ådal leverer måltidskasser til ældre og pensionister

Et konkret eksempel på en sådan leverandør af måltidskasser til pensionister er Halkær Ådal. Pensionist Kassen fra Halkær Ådal er sammensat sådan, at der leveres måltider til enten 1 eller 2 personer i enten 10 eller 12 dage. Dertil kommer, at der ved nogle bestillinger følger dessert til 5 dage, inkluderet i prisen. Priserne starter ved 924 kr., som er for 1 person i 10 dage, og går op til 1.848 kr., som er for 2 personer i 12 dage. Ved denne mest omfangsrige bestilling er der ikke dessert inkluderet.

Halkær Ådal anvender økologiske råvarer

Ser vi på den ‘billigste’ model, 1 person i 10 dage til 924 kr., regner vi hurtigt prisen pr. kuvert ud til 92,40 kr. Dette er ikke billig mad. Mange udbydere af måltidskasser generelt kan tilbyde kuvertpriser til under det halve af dette beløb. Imidlertid skal det huskes, at vi her taler om færdiglavet mad, der blot skal opvarmes, og altså ikke måltidskasser med råvarer, der skal tilberedes. Samtidig skal det tilføjes, at maden fra Halkær Ådal er tilberedt af 100% økologiske råvarer. På den måde begynder prisen at blive mere forståelig.

Uden krydderier og nemt at tygge

Måltidskasser og levering af mad til ældre og pensionister bør således sammensættes under en del hensyn. Foruden de allerede nævnte er det også ofte en god ide, at maden ikke er for salt eller for krydret, og desuden at maden helst skal være nem at tygge. Hos Halkær Ådal er retterne derfor ofte tilberedt af fars – frikadeller, forloren hare – eller af fisk, herunder fiskefrikadeller, eller simpelthen suppe.

Det Danske Madhus – bliv visiteret

En anden leverandør af måltidskasser til ældre borgere og pensionister er Det Danske Madhus. Her har man et koncept, hvor du kan blive kunde via såkaldt ‘visitation’ i kommunen. Altså kan du via din kommune lave aftale med leverandøren om levering af måltidskasser til din dør. Her er der stor fleksibilitet, så du kan afgive specielle ordrer, helt efter dine behov. Er du diabetiker, har du svag appetit, har du problemer med at tygge eller synke, og så videre – alt kan der tages hensyn til i sammensætningen af din måltidskasse.