Veganer

Hvad enten dit fokus er sundhed, bæredygtighed, dyreetik, eller en kombination af alle tre, er den veganske livsstil fuld af fordele. Desværre er det traditionelle, danske køkken ikke ligefrem indrettet til veganere. Det kan derfor være svært at blive ved med at være kreativ, og finde på nye, spændende retter uden animalske produkter.

Læs mere

Her på måltidskasser.net vil vi gerne være en kilde til ny inspiration og et frisk pust til dine faste madlavningsrutiner. Samtidig er måltidskasserne en oplagt løsning, når det nogle aftener er særligt svært at finde tid til at handle ind, og stå i køkkenet efter arbejde.

Vælg mellem 4 måltidskasser under temaet Veganer

måltidskasse

FRA 545 DKK

Fra 56 DKK

2-5 personer

dage

Færdige retter

Family Feast er den familievenlige udgave af Simple Feasts utroligt populære måltidskasser. Her får du 3 veganske eller vegetariske måltider om ugen efter dine præferencer. Minimal tilberedning, høj kvalitet og stor tilfredshed hos kunderne.

Få 10% i rabat på første ordre med koden: INTRO10

FRA 545 DKK

Fra 56 DKK

2-5 personer

3 dage

Færdige retter

Simple Feast er klassens frække dreng, når det kommer til måltidskaser. Med Season Feast måltidskassen får du 3 veganske eller vegetariske måltider om ugen er efter valg. Utroligt populære hos kunder - også dem der normalt foretrækker kød. Skal helt klart tjekkes ud. Virkelig høj kvalitet! Altid klar på 10 minutter.

Få 10% i rabat på første ordre med koden: INTRO10

FRA 329 DKK

Fra 53 DKK

1-2 personer

4 dage

Ingredienser

Kassen for dig der vil være 100% fri for gluten og spise vegansk på samme tid. Fokus på smag, klimavenlighed og sundhed. Altid bygget op om sæsonens bedste grøntsager.

Spar 20% på din første bestilling!

FRA 305 DKK

Fra 45 DKK

1-4 personer

4 dage

Ingredienser

Her får du en måltidskasse fyldt med grøn energi - baseret på spændende opskrifter med masser af gode grøntsager, krydderier, nemme proteiner og tilbehør. Lækker med på under 45 minutter.

Spar 20% på din første bestilling!

Her finder du veganske måltider

Mange udbydere af tilbyder efterhånden også en vegetarisk kasse, men det kan være sværere at finde frem til rent veganske tilbud. Nogle leverandører tilbyder ganske enkelt vegetariske menuer, som er en tro kopi af deres almindelige, kødbaserede menu, bare med vegetariske erstatningsprodukter og lidt flere grøntsager. Andre igen byder på spændende, nye veganske retter, skabt fra bunden, og baseret på opskrifter, som du kan gemme og bruge igen og igen.

Udbud af veganske måltidskasser

Desværre er der endnu reelt kun to muligheder på markedet, når det gælder veganske måltidskasser— samt et enkelt wildcard, som du kan læse mere om herunder. Men som vegansk, bæredygtig kost bliver mere og mere almindeligt og populært, vil der helt sikkert komme flere til. Markedet er nærmest eksploderet på forholdsvis få år, og det kan kun være et spørgsmål om tid, inden vi ser en tredje, fjerde og femte udbyder af veganske måltidskasser på det trængte marked.

Blandt de to udbydere af veganske måltidskasser, har den ene valgt at fokusere på færdiglavede retter, mens den anden er en traditionel, indeholdende råvarer og opskrifter, så du selv kan tilberede dit veganske måltid. Der kan være fordele og ulemper ved begge muligheder, alt efter den enkeltes livsstil og præferencer. Læs med her for mere information om de to leverandører, samt fordele og ulemper ved deres veganske måltidskasser.

Simplefeast

Simplefeast er en rent plantebaseret leverandør af sunde, klimavenlige måltidskasser. Virksomheden startede i 2014 med at udbyde en app med opskrifter, der skulle inspirere danskerne til at lave mere sund og bæredygtig mad med fokus på gode råverer og dyrevelfærd. Siden har virksomheden udviklet sig til en udbyder af egentlige måltidskasser. På baggrund af danskernes stigende travlhed og behov for nem og hurtig aftensmad, tilbyder Simplefeast i dag færdiglavede retter, der kan opvarmes og forberedes til servering på ti minutter eller mindre.

Råvarerne er økologiske og plantebaserede, og alle leverandører står opført på Simplefeasts hjemmeside, hvilket får virksomheden til at fremstå transparent og reel. Færdiglavet mad kræver uundgåeligt mere emballage end en måltidskasse bestående af råvarer og opskrifter. På den måde, er Simplefeast ikke det mest bæredygtige valg, men virksomheden har dog valgt at fokusere på bæredygtig emballage.

Simplefeast tilbyder tre forskellige måltidskasser:

 1. Family Feast: Den børnevenlige kasse, som kan bestilles i enten vegetarisk eller vegansk udgave. Retterne er velkendte klassikere, som de fleste børn kan lide— eksempelvis pita, karryretter eller pizza. Family Feast kan bestilles til mellem to og fem personer, og indeholder tre måltider. Antallet af måltider kan ikke justeres.
 2. Green Feast: Én til de, der er lidt mere eventyrlystne og gerne vil afprøve nye retter med anderledes smagsoplevelser. Green Feast kan bestilles i vegetarisk eller vegansk udgave til husholdninger på to til fem personer, og indeholder tre måltider.
 3. Comfort Food: Denne findes kun i vegetarisk udgave, og indeholder glas med fire til otte simreretter, der skal opvarmes.

Seks Fordele ved Simplefeast

 1. Hurtige og nemme færdigretter
 2. Økologiske råvarer
 3. Alle leverandører opført på hjemmesiden
 4. Bæredygtig emballage
 5. Ingen binding på abonnement
 6. Kan bestilles til større familier på fem personer

Seks ulemper ved Simplefeast

 1. Stor mængde emballage
 2. Antallet af måltider per kasse kan ikke justeres
 3. Enkelte retter kan ikke udskiftes, hvis de ikke falder i din smag
 4. Fragt mod gebyr på 50 kr.
 5. Ikke alle kasser fås i vegansk udgave
 6. Skal minimum bestilles til to personer, og fungerer altså ikke til enlige

Aarstiderne

Aarstiderne er nok Danmarks mest velkendte og klassiske udbyder af måltidskasser. Virksomheden har eksisteret helt siden 1999, og er i dag en stor spiller på det danske madmarked, med en lang række af forskellige måltidskassser. Der findes bogstaveligt talt én for enhver smag hos Aarstiderne, der har indrettet deres kasser efter forskellige livsstile, allergier og tidsbegrænsninger. Kassen fungerer efter det klassiske princip— du modtager en kasse fuld af råvarer og opskrifter, og skaber herefter dine egne aftensmåltider ifølge anvisningerne.

Åarstiderne tilbyder to veganske måltidskasser, med eller uden gluten:

 1. Den veganske måltidskasse: Indeholder fire måltider til en til fire personer. Hertil kan desuden tilføjes en række tilvalg, såsom brød, frugt, ekstra grønt, og en juice-kur.
 2. Den Glutenfri veganerkasse: Den er ikke bare vegansk, men også helt glutenfri. Kassen tilbyder fire ugentlige måltider, men kan dog kun bestilles til en eller to personer.

Seks fordele ved Aarstiderne

 1. Økologiske råvarer, og masser af information om råvarernes ophav på hjemmesiden
 2. Inspirerende opskrifter til senere brug
 3. Kan bestilles til en enkelt person
 4. Mange tilvalg giver stor fleksibilitet
 5. Fri fragt ved køb af kasser til mindst 170 kroner. Ved mindre køb, tillægges fragt på 30 kroner.
 6. Ingen binding på abonnement, og kasser kan nemt udskiftes så man kan afprøve forskellige muligheder

Seks Ulemper ved Aarstiderne

 1. Mere tidskrævende end færdigretter. Den gennemsnitlige tilberedningstid er 45 minutter
 2. Kræver planlægning. Nogle råvarer skal bruges hurtigere end andre
 3. De veganske kan kun bestilles til familier på maks fire personer
 4. Den glutenfri veganerkasse kan kun bestilles til en eller to personer
 5. Antallet af måltider per kasse kan ikke justeres. Bestilles til fire dage
 6. Retter kan ikke udskiftes

FitnessFood

FitnessFood oplyser på deres hjemmeside, at de i øjeblikket er i gang med at flytte deres produktion, og derfor ikke modtager nye bestillinger. FitnessFood skal dog med på listen alligevel, da denne virksomhed, med fokus på sund og slankende kost, netop tilbyder veganske kasser, når produktionen ellers kører normalt. Det er derfor værd at holde øje med udviklingen hos FitnessFood, særligt da der i forvejen er få muligheder for veganske kasser på det danske marked. Er du interesseret i vegansk kost med særligt fokus på fitness og helse, kunne FitnessFood være det helt rigtige valg.