Flexitar

Ønsker du at spise sundere og mere bæredygtigt, men er du ikke klar til at opgive kød og animalske produkter helt? Så kan livet som flexitar måske være det helt rette valg for dig.

Læs mere

Og er du endnu ikke vant til at lave mad uden kød, og savner du inspiration til sund og velsmagende vegetarisk kost, så er en flexitar måltidskasse det helt perfekte valg!.

I denne type måltidskasse får du nemlig både retter, der indeholder kød, fisk og animalske produkter, men også flere vegetariske retter. Dermed bliver din kost sundere, og din livsstil mere bæredygtig. Men flexitar måltidskassen giver dig samtidig inspiration til ny, vegetarisk madlavning og nye, spændende smagsoplevelser. Er du interesseret i at udforske livet som flexitar, eller søger du den helt perfekte flexitar måltidskasse, så læs med her for mere information og inspiration!

Vælg mellem 13 måltidskasser under temaet Flexitar

FRA 343 DKK

Fra 63 DKK

2-4 personer

2 dage

Ingredienser

Sommernyhed fra SkagenFood! Grillkassen indeholder lækker mad lige til at grille på de varme dage. Du får en dag med fisk og en dag med kød. Alle råvarer er danske og enten økologiske eller fra friland.

Få 3 x 600 gram økologisk laks i velkomstgave

FRA 429 DKK

Fra 50 DKK

2-4 personer

3-5 dage

Ingredienser

Med Marley Spoon får du lækre måltidskasser for hele familien. Stor fleksibilitet i leveringerne og mulighed for selv at vælge om indholdet skal være vegetarisk.

Spar 100% på hver af dine to første måltidskasser

FRA 493 DKK

Fra 84 DKK

1-4 personer

5 dage

Ingredienser

Super lækker og grøn måltidskasse kombineret af fisk og grønt. To dage med fisk og tre med vegetariske retter.

Spar 10% på første måltidskasse med koden: Ny fast kunde

FRA 234 DKK

Fra 50 DKK

1-5 personer

3-4 dage

Ingredienser

Med Flexiboxen er det nemt at være flexitar. Her får du 2 dage med vegetarretter og 2 dage med kød. Et perfekt mix til en sundere livsstil. Du har også mulighed for at bestille morgen og frokost. Så bliver det ikke nemmere.

Spar 20% på første levering af måltidsboks

måltidskasse

FRA 545 DKK

Fra 56 DKK

2-5 personer

dage

Færdige retter

Family Feast er den familievenlige udgave af Simple Feasts utroligt populære måltidskasser. Her får du 3 veganske eller vegetariske måltider om ugen efter dine præferencer. Minimal tilberedning, høj kvalitet og stor tilfredshed hos kunderne.

Få 10% i rabat på første ordre med koden: INTRO10

FRA 545 DKK

Fra 56 DKK

2-5 personer

3 dage

Færdige retter

Simple Feast er klassens frække dreng, når det kommer til måltidskaser. Med Season Feast måltidskassen får du 3 veganske eller vegetariske måltider om ugen er efter valg. Utroligt populære hos kunder - også dem der normalt foretrækker kød. Skal helt klart tjekkes ud. Virkelig høj kvalitet! Altid klar på 10 minutter.

Få 10% i rabat på første ordre med koden: INTRO10

FRA 288 DKK

Fra 44 DKK

1-4 personer

3-4 dage

Ingredienser

I den lækre Go Green måltidskasse får du 1-2 dage med de friskeste fisk, 1 dag med kød og en dag med en velsmagende grøn vegetarret. Klimavenlig og følger de 10 kostråd. Alle opskrifter er lavet af Peter Nøhr der elsker grønne måltider og er en mester i velsmag.

Få 3 x 600 gram økologisk laks i velkomstgave

FRA 159 DKK

Fra 22 DKK

1-2 personer

5 dage

Ingredienser

Få en grønnere start på dagen med GodmorgenKassen. Fedfattigt og fiberrigt med stort fokus på masser af smag og langvarig mæthedsfornemmelse. Alt er vegetarisk og økologisk.

Spar 20% på din første bestilling!

FRA 305 DKK

Fra 45 DKK

1-4 personer

4 dage

Ingredienser

Her får du en måltidskasse fyldt med grøn energi - baseret på spændende opskrifter med masser af gode grøntsager, krydderier, nemme proteiner og tilbehør. Lækker med på under 45 minutter.

Spar 20% på din første bestilling!

FRA 519 DKK

Fra 48 DKK

3-4 personer

3 dage

Ingredienser

I Børnevegetarkassen finder du populære vegetarretter for hele familien. En sund og velsmagende blanding af fastfood, husmandskost og verdensmad af den milde slags.

Spar 20% på din første bestilling!

FRA 339 DKK

Fra 38 DKK

1-4 personer

4 dage

Ingredienser

Vegetar 20 minutter er for dig der vil spise grønt med hurtig tilberedning, uden at gå på kompromis med smag eller råvarer. Perfekt i en flexitaruge og fuld af velsmag.

Spar 20% på din første bestilling!

FRA 359 DKK

Fra 54 DKK

1-4 personer

3-4 dage

Ingredienser

Flexitarkassen er for dig der gerne spise mere grønt, uden at gå på kompromis med smag og kvalitet, og alligevel krydre det med fisk og fjerkkræ indimellem. Alt er selvfølgelig økologisk.

Spar 20% på din første bestilling!

FRA 275 DKK

Fra 59 DKK

1-5 personer

3-5 dage

Ingredienser

Kvikkassen er den hurtige kasse til hverdagen. En af de mest populære kasser hos Årstiderne. En sund blanding af de bedste ækologiske grøntsager, fisk og kødudskæringer med masser af smag. Tilbudes også uden fisk.

Spar 20% på din første bestilling!

Hvad er en flexitar?

Du har hørt om vegetarer og veganere — men hvad er en flexitar egentlig? En vegetar er som bekendt en person, der ikke spiser fisk eller kød, men ofte spiser animalske produkter, såsom mælk eller æg. En veganer er til gengæld en person, der slet ikke spiser animalske produkter, altså hverken kød, fisk, mælkeprodukter eller æg. Dette kaldes også plantebaseret kost. En flexitar er til gengæld en person, der primært spiser vegetarisk, men indimellem supplerer sine måltider med kød eller fisk. Der er masser af sundhedsfordele ved at være flexitar, ligesom dette også er en mere bæredygtig levevis en den almindelige danske, kødbaserede livsstil. Derfor er der i de senere år kommet stort fokus på at minimere kødforbruget i den danske kost. Flere og flere danskere lever med mindre kød — hvad enten de så kalder sig flexitarer eller ej!

Hvad er fordelene ved at være flexitar?

Først og fremmest er en grøn kost altid sundere end en diæt, der indeholder masser af kød og animalske produkter. Du gør derfor i høj grad dig selv en tjeneste ved at spise vegetariske retter mindst et par gange om ugen, og minimere dit kødforbrug mest muligt.

Du har måske også hørt tale om, at kød er dårligt for klimaet. Er det dermed mere bæredygtigt a være flexitar end kødspiser? Det korte svar er ganske enkelt: Ja. Forskere har længe vidst, at særligt kød- og mælkeproduktion sviner utroligt meget når det kommer til miljøet, og er blandt de helt store klimasyndere. En af de absolut mest effektive måder at minimere dit klima-fodaftryk på, er derfor ved at skære kød og animalske produkter helt ud af kosten, eller minimere disse mest muligt. Derfor er livet som flexitar ikke bare det rette valg for din sundhed, men bestemt også for klimaet, for ikke at nævne dyrevelfærden.

Hvad er fordelene ved en måltidskasse?

Du har måske allerede indset fordelene ved at være flexitar — men hvorfor skulle du dog vælge en måltidskasse? Den primære fordel ved en måltidskasse er naturligvis, at den gør madlavning nem og hurtig. Nogle måltidskasser består af friske råvarer og opskrifter, mens andre består af færdiglavede retter til opvarmning. Uanset hvilken type du foretrækker, er der ingen tvivl om, at tilberedningstiden på aftensmåltidet bliver betydeligt forkortet, når du ikke selv skal finde på nye spændende retter, eller købe ind dertil.

Inspiration til grønnere kost

Men særligt i forhold til kosten som flexitar, som for mange danskere er et forholdsvis nyt fænomen, er der endnu en stor fordel ved måltidskasserne: inspiration. Vil du gerne spise mindre kød, men er i tvivl om, hvordan du tilbereder velsmagende, vegetariske retter, så kan måltidskasserne virkelig være til hjælp. De traditionelle kasser med råvarer og opskrifter giver dig mulighed for at afprøve forskellige retter. De opskrifter, du bedst kan lide, kan du så gemme til senere brug. For hver måltidskasse, du modtager, lærer du altså at lave en ny vegetarisk ret fra bunden! Foretrækker du måltidskasser med færdiglavede retter, skaber du ikke selv retterne fra bunden, Dog får du alligevel en smagsprøve på, hvor mange spændende og forskellige muligheder, det vegetariske køkken indeholder! De retter, du bedst kan lide, kan du siden slå op på nettet, hvis du ønsker at finde en opskrift og lave retten selv.

Abonnement på flexitar måltidskasse

Hvilket abonnement skal du vælge, hvis du ønsker at modtage en ugentlig flexitar måltidskasse? Der er efterhånden mange muligheder for forskellige typer måltidskasser på det danske marked, men ikke alle tilbyder dog en flexitar kasse. Herunder kan du finde en liste over de mest velkendte udbydere, som gør.

Udbydere af måltidskasser, der tilbyder en flexitar kasse:

Færdiglavede retter eller friske råvarer

Først og fremmest bør du beslutte, om du ønsker en måltidskasse med færdiglavet mad til opvarmning, eller en kasse med friske råvarer og opskrifter, som du selv kan give dig i kast med. På ovenstående liste, er Aarstiderne den eneste udbyder af måltidskasser, der tilbyder en flexitar kasse med friske råvarer og opskrifter. Mange andre udbydere på markedet tilbyder dog vegetariske eller veganske måltidskasser, hvis du blot ønsker et par måltider om ugen leveret til dine vegetariske dage.

Færdiglavede retter

MåltidsBoxen tilbyder en såkaldt Flexibox, som indeholder to traditionelle retter, der indeholder kød, samt to vegetariske retter. Halkær Ådal tilbyder to typer måltidskasser, der begge falder ind under kategorien flexitar-kost: En kasse med navnet Grønt + Fisk, samt kassen Grønt + Fisk + Fugl. Som navnene antyder, indeholder disse kasser en blanding af vegetariske retter, samt retter med fisk og fugl. Bonzo.dk tilbyder færdiglavet simremad i glas, klar til opvarmning og servering. Også her kan du finde en Flexitar måltidskasse, der indeholder både veganske simreretter, samt simreretter med kød.

Friske råvarer og opskrifter

Hermed er der altså kun Aarstiderne tilbage, som leverer traditionelle måltidskasser fulde af råvarer til tilberedning efter de medfølgende opskrifters anvisninger. Aarstiderne har eksisteret i årtier, og er nok Danmarks bedst kendte og mest populære udbyder af måltidskasser. Derfor tilbyder Aarstiderne også en lang række forskellige typer måltidskasser til personer med forskellige typer livsstile, behov og allergier. Disse inkluderer en vegansk måltidskasse, en glutenfri kasse, en vegetarisk kasse, samt altså en flexitar måltidskasse. Aarstidernes Flexitar Måltidskasse indeholder en ret med fisk og en med fugl, samt en til to vegetariske retter for en sund og spændende uges måltider.