Slankekur

Slanke måltidskasse er ét element i et efterhånden veludviklet udbud af måltidskasser generelt. Danske forbrugere efterspørger hurtig og nem mad, hvilket er grundlaget for måltidskassernes indtog på fødevaremarkedet. Samtidig væver en række andre tendenser sig sammen og skaber et broget marked.

Læs mere

Slanke måltidskasse tilbydes af mange leverandører af måltidskasser. Low carb og fitness måltidskasse optræder også som grundlag for menuer.

Vælg mellem 5 måltidskasser under temaet Slankekur

FRA 309 DKK

Fra 52 DKK

1-4 personer

3 dage

Ingredienser

Super lækker og nærende måltidskasse med fisk og vegetarretter. Opskrifterne er lavet de to kokke Jacob Dahl og Peter Nøhr, der begge værner om den gode smagsoplevelse.

Få 3 x 600 gram økologisk laks i velkomstgave

FRA 288 DKK

Fra 44 DKK

1-4 personer

3-4 dage

Ingredienser

I den lækre Go Green måltidskasse får du 1-2 dage med de friskeste fisk, 1 dag med kød og en dag med en velsmagende grøn vegetarret. Klimavenlig og følger de 10 kostråd. Alle opskrifter er lavet af Peter Nøhr der elsker grønne måltider og er en mester i velsmag.

Få 3 x 600 gram økologisk laks i velkomstgave

FRA 222 DKK

Fra 43 DKK

1-4 personer

3 dage

Ingredienser

Her får du et væld af velsmag i form af grønne retter baseret på linser, kikærter, bønner og masser af krydderier fra alle verdenshjørner. 100% økologisk og følger de 10 kostråd fra sundhedssyrelsen - og så er den klimavenlig. Win-win!

Få 3 x 600 gram økologisk laks i velkomstgave

FRA 366 DKK

Fra 51 DKK

1-4 personer

3-4 dage

Ingredienser

Her får endelig en måltidskasse der slanker og smager godt på samme tid. Altid varieret uden at gå på kompromis med kvaliteten. Alle opskrifter er sammensat på baggrund af de officielle kostråd fra sundhedsstyrelsen.

Få 3 x 600 gram økologisk laks i velkomstgave

FRA 159 DKK

Fra 22 DKK

1-2 personer

5 dage

Ingredienser

Få en grønnere start på dagen med GodmorgenKassen. Fedfattigt og fiberrigt med stort fokus på masser af smag og langvarig mæthedsfornemmelse. Alt er vegetarisk og økologisk.

Spar 20% på din første bestilling!

Fitness måltidskassen

Udover det generelle udbud af sunde måltidskasser, med konkrete slanke måltidskasser og Low Carb-kure i tillæg, findes der også en del måltidskasser rettet særligt til kunder, der dyrker fitness. Leverandøren med navnet ‘Fitnesskassen’ fokuserer helt og holdent på måltidskasser egnet til fitness-folket.

Low carb måltidskasser – Low Carb High Fat

LCHF-kuren dækker over begrebet ‘Low Carb High Fat’, altså en kur hvor indholdet af kulhydrat i maden er væsentlig reduceret, mens der omvendt er et temmelig højt fedtindhold. I en normal gennemsnitlig kost forholder det sig omvendt, så vi indtager betydelig mere kulhydrat end fedt. Kroppen er derfor vandt til at forbrænde meget kulhydrat. Når vi pludselig ikke indtager ret meget kulhydrat, forbrænder vi fedt i stedet.

Nem mad

Tendenserne på fødevaremarkedet generelt drejer sig blandt andet om ‘convenience’, altså at det skal være nemt at tilberede maden. Mange danskere har en travl hverdag, og supermarkederne har jo forlængst indført skyllet, snittet og blandet salat, som er lige til at spise. Og færdiglavede retter, der bare skal i ovnen.

Optimal ‘convenience’

Måltidskasserne fortsætter sådan set blot den linje med at tilbyde nem og hurtig mad, men altså endnu mere gennemført. Måltidskasserne rummer ingredienserne til aftensmaden, eller maden er færdiglavet ved levering og skal bare varmes. Men måltidskasserne leveres i alle fald til kundens dør, så vi ikke behøver bruge tid hverken på at købe ind eller at tænke over, hvad vi skal have at spise. Optimal ‘convenience’.

Ingen madspild og masser af sparet tid

Eftersom ingredienserne i måltidskasserne er afstemt nøje i forhold til hvor mange, der skal spise med, minimeres madspild, hvilket i sig selv er glimrende. Samtidig sparer kunderne adskillige ture i supermarkedet, og der spares tid hjemme i køkkenet, garanteret til gavn for familielivet mange steder.

Mange andre trends

Men det er langtfra alene ‘convenience’, der præger konceptet med måltidskasser. En lang række andre af tidens trends er lidt efter lidt lagt i måltidskasserne, så vi nu finder vegetariske og veganske måltidskasser, økologiske måltidskasser, måltidskasser med fisk, måltidskasser for fitness-dyrkere, og slanke måltidskasse.

Sund mad

Ser man på udbuddet oppefra, kan man samle stort set alle tendenserne i én formel: Sund mad. Alle steder peger pilen i retning af sundhed. Danske forbrugere vil gerne spise flere grøntsager og mere fisk. Maden skal helst så vidt muligt være økologisk. De fleste vil gerne holde sig i form og holde den slanke linje. Der er stor interesse for at passe på helbredet, og måltidskasserne afspejler denne interesse overalt.

Måltidskasser er ikke fastfood

Slanke måltidskasse er derfor i en vis forstand blot en anden måde at sige det samme på: Sund mad. Og dog. Mennesker, der allerede har (seriøse) problemer med vægten, kræver særlig kost for at tabe sig. Men alligevel er der en pointe i, at maden i samtlige måltidskasser på markedet i Danmark i princippet er sund mad. Det giver sig selv: Måltidskasserne er IKKE fastfood i gængs forstand. Måltidskasser er sund mad.

Der tilbydes ikke usund mad

Ser man ud over markedet for måltidskasser, er det ikke til at få øje på nogen leverandør, der tilbyder usund mad leveret i måltidskasser. Det ville heller ikke give nogen mening. Hvis danskerne vil have usund fastfood leveret til døren, findes der rigeligt med muligheder allerede i pizza, burgere og så videre. I forhold til slanke måltidskasse kan man derfor notere sig, at i princippet alle måltidskasser indeholder sund mad.

De Officielle Kostråd

Selvom mange måltidskasser på det danske marked ikke er vegetariske eller økologiske eller fyldt med fisk, er måltiderne alligevel sunde. De er sunde i den forstand, at maden i måltidskasserne er tilberedt med afsæt i De Officielle Kostråd, altså rådene fra Miljø- og Fødevareministeriet om at spise varieret, ikke for meget og så videre. Indholdet i måltidskasserne er afstemt efter disse officielle kostråd.

Ernæringsmæssig balance

Næppe nogen leverandør af måltidskasser ville slippe af sted med at sælge usund mad, som kunderne blev overvægtige eller decideret syge af. Sådan som tilfældet er med såkaldt traditionel fastfood. Måltidskasserne på det danske marked er sammensat, så du får en sund og varieret kost.Det enkelte måltid er i balance, og måltiderne i løbet af en række dage er ligeledes sammenlagt afstemt i ernæring.

God kost i de rigtige mængder

Kort sagt kan man med nogenlunde sikkerhed gå ud fra, at hvis man lever overvejende af mad fra måltidskasser fra danske leverandører generelt, ja så får man en sund og velafbalanceret kost i de rigtige mængder. Og så er slankekure for så vidt overflødige. Men, naturligvis spiser danskerne meget andet end mad fra måltidskasser, og selvfølgelig er der grader af sundhed, så nogle kasser er sundere end andre.

Aarstiderne har ‘SlankeKassen’

Har du brug for at tabe dig, er der hjælp at hente i slanke måltidskasser. Eksempelvis tilbyder leverandøren Aarstiderne måltidskassen med navnet  ‘SlankeKassen’. Måltiderne i ‘SlankeKassen’ er valgt af en diætist, der nøje sammensætter de enkelte retter, så næringsindholdet begrænses. Det er slankemad.

Spis sundt og få motion

Aarstiderne understreger dog, at måltiderne i ‘SlankeKassen’ ikke i sig selv er garanti for vægttab, fordi det jo også kommer an på, hvad du ellers spiser. Desuden er det vigtigt for vægttab, at du motionerer. Men med ‘SlankeKassen’ er du i al fald godt på vej i den rigtige retning. Og du får både lækker og sund mad.

Slankemad om morgenen

Foruden ‘SlankeKassen’ tilbyder Aarstiderne ‘Slank Morgen’, så du også kan spise sund slankemad om morgenen. ‘Slank Morgen’ bør således følge ‘SlankeKassen’, så du får en endnu bedre løsning til vægttab. Allerbedst er Aarstidernes ‘Slank 24/7 – 5 dage’, hvor du får tre daglige slankemåltider gennem fem dage. Desuden tilbyder Aarstiderne ‘LowCarbKassen’, hvor indholdet af kulhydrat er stærkt begrænset.

Flere leverandører tilbyder LCHF

Der er derfor en mulighed for, at en kur med ‘Low Carb High Fat’ kan sætte gang i forbrændingen af fedtdepoter hos overvægtige mennesker. I al fald tilbyder en hel del leverandører måltidskasser med ‘LowCarb’. Foruden Aarstiderne desuden MenuBoxen, der har en LowCarbBoxen på menuen.

Sundtakeaway

En anden leverandør af slanke måltidskasse er ‘Sundtakeaway’, der blandt andet tilbyder måltidskasser med slankemad til hele dagen. Måltidskassen med navnet ‘Slankepakken’ indeholder således både morgenmad, frokost, aftensmad og to mellemmåltider. Kassen bestilles for mindst en uge ad gangen, så du kan komme godt i vej med slankekuren. ‘Sundtakeaway’ er leverandøren med mest fokus på slankemad.

‘Mager’ kost hos mange leverandører

Eftersom leverandører af måltidskasser generelt tilbyder sund og ernæringsrigtig mad i de rette portioner, vil du udmærket kunne finde ‘mager’ kost mange steder. Selvom en leverandør ikke har en decideret slanke måltidskasse, vil du de fleste steder kunne finde måltider, der i al fald ikke er specielt fedende.

Mager fisk og grøntsager feder ikke

Som nævnt er tendenser i retning af det vegetariske og et større indtag af fisk blevet stadig mere dominerende inden for måltidskasser. I den forbindelse er der jo godt nyt for dig, der gerne vil tabe vægt, for grøntsager og mager fisk jo i alle tilfælde ikke feder. Du vil derfor med fordel kunne kigge på leverandører, der især satser på fisk og grønt i deres måltidskasser, ofte er der en del at vælge imellem.

Frisk fisk og økologisk grønt fra Skagenfood

Et eksempel på en sådan leverandører med særlig meget fisk og grønt på menuen kan være Skagenfood. Hos Skagenfood får du frisk fisk og økologiske grøntsager i de fleste af måltidskasserne. Der er flere af denne type måltidskasser at vælge imellem, og priserne er i den absolut rimelige afdeling. For eksempel koster vegetarkassen ‘Go Green’ 44 kr. pr. kuvert. Og så er indholdet 100% økologisk

Højt indhold af protein og energi

‘Fitnesskassen’ tilbyder måltidskasser, hvor maden har et særlig højt indhold af protein og energi. Disse måltider er således beregnet til mennesker med et meget højt energiforbrug, altså især mennesker, der dyrker meget fitness. Måltidskasserne fra ‘Fitnesskassen’ indeholder blandt andet sunde snacks og proteinbarer, så du kan få ekstra tilskud kontinuerligt gennem dagen.

Fitness gør slank

Det virker måske paradoksalt at blande fitness måltidskasser sammen med slankemad. Men sagen er, at den bedste måde at tabe vægt på, er at motionere. Og når du motionerer og dermed bruger megen energi, er fitness måltidskasser med meget protein med kun lidt fedt, den rigtige kost til at holde vægten via fedttab og samtidig opbygge muskelmasse. Det går op i en højere enhed.

Den Grønne Asparges

Men naturligvis, der er flere leverandører af måltidskasser, som tilbyder lækker og sund slankemad, uden det behøver være beregnet til folk, der dyrker fitness. En af de stærkest profilerede leverandører inden for sund slankemad er Den Grønne Asparges. Trods navnet tilbyder Den Grønne Asparges også måltider med kylling, kød og fisk. Og så har de en decideret måltidskasse med slankemad ‘Slankekassen’.

Lavt indhold af fedt og kulhydrat

‘Slankekassen’ fra Den Grønne Asparges indeholder måltider med lavt indhold af både fedt og kulhydrat. Til gengæld er ‘Slankekassen’ fyldt med en stor variation af friske grøntsager. Menuerne udskiftes jævnligt, men det generelle er altså, at ‘Slankekassen’ fokuserer på grøntsager.