Den Grønne Asparges

Den Grønne Asparges – Måltidskasse

Mens mange af de danske leverandører af måltidskasser vælger at profilere sig på deres speciale inden for en særlig type mad, hvad enten dette er økologiske råvarer eller veganske opskrifter, har Den Grønne Asparges et bredt fokus uden en specifik niche.

Eksempelvis er en del af deres grøntsager økologiske— især kartofler, gulerødder og rodfrugter— mens kødet kommer fra konventionel kødengros, og er fra både danske og udenlandske landbrug. Desuden kan du hos Den Grønne Asparges vælge mellem tre meget forskellige typer måltidskasser med fokus på enten familievenlig madlavning, slankende opskrifter, eller ny inspiration til hverdagens madlavning, inspireret af diverse verdenskøkkener.

Der er altså lidt for enhver smag hos Den Grønne Asparges, og hvis kødfrie og økologiske retter ikke er alfa og omega, kan en bred udbyder med fokus på traditionelle danske retter, som Den Grønne Asparges, måske være det ideelle valg for dig.

Den Grønne Asparges er baseret i Højbjerg, lidt udenfor Århus, og profilerer sig på, at en stor del af deres råvarer kommer fra lokale leverandører i Århus-området. På deres hjemmeside kan man læse mere om nogle af de lokale leverandører, som den Grønne Asparges benytter, hvilke blandt andet inkluderer en lokal fiskehandler, Randers Kødengros, et økologisk gartneri, samt en lokal bager i Højbjerg. For kunder, som er bosat i nærheden af Højbjerg og Århus, leverer Den Grønne Asparges ofte selv direkte til døren. Det er tydeligvis en virksomhed med en stærk, lokal forankring, og sandsynligvis et særligt populært valg blandt kunder i denne del af landet.

Dog leverer Den Grønne Asparges måltidskasser gratis til alle dele af Danmark, med undtagelse af øer, der ikke er brofaste. Der er ingen bindingsperiode på medlemskab hos Den Grønne Asparges, og dette kan sættes på pause— og siden genoptages— når som helst.

Udover deres faste udbud af ugentlige måltidskasser, tilbyder Den Grønne Asparges desuden et sæsonbestemt udvalg af andre typer råvarer, samt et stort udvalg af primært europæiske vine.

den grønne asparges

Besøg Den Grønne Asparges

3 faste måltidskasser

Hos Den Grønne Asparges kan du altså vælge mellem tre forskellige typer måltidskasser, og for alle kasserne gælder, at du selv kan justere og sammensætte kassens indhold, så det passer til dig og din familie. Kassen kan bestilles til husholdninger på alt mellem to og seks personer, og kan enten indeholde tre eller fire måltider per uge. Desuden bliver du ved bestilling bedt om at vælge, hvorvidt du ønsker fisk inkluderet i måltidskasserne eller ej. Her kan du også vælge, om du ønsker en  måltidskasse leveret til din dør hver uge, eller kun hveranden— enten på lige eller ulige uger.

Priserne varierer naturligvis alt efter, hvor mange personer der skal spise med, hvor mange ugentlige måltider du ønsker, samt hvorvidt du ønsker fisk inkluderet i kassen. Det er derfor svært at angive en gennemsnitlig pris på kasserne.

Som hos de fleste andre udbydere af måltidskasser, er kasserne fra Den Grønne Asparges forskellige fra uge til uge, så du aldrig ender med at spise det samme to uger i træk. På virksomhedens hjemmeside kan du se menuerne for de forskellige kasser to uger frem i tiden, så du er forberedt på, hvilke retter du kan servere i de kommende ugers løb. Desuden modtager kunder en email hver fredag, som inkluderer næste uges opskrifter. Det er i disse opskrifter angivet, hvilke af de inkluderede råvarer, der er økologiske, samt hvilke basisvarer, du skal have klar i køkkenet for at kunne udføre dem. Basisvarer er almindelige produkter som bordsalt, peber, olivenolie eller eddike, som det forventes, at kunderne selv har til rådighed i køkkenet, og som derfor ikke er inkluderede i måltidskassen.

Her finder du flere detaljer om de tre forskellige kategorier af måltidskasser, som udbydes af Den Grønne Asparges:

  • Familekassen:
    Med familiekassen får du en måltidskasse med fokus på de yngste familiemedlemmer. Således byder en opskrift fra en tilfældig uge på “vampyrlasagne” med oksekød og rødbede, der giver en almindelig lasagne drabelige røde farver, samt tilhørende “gnavegrønt”. Kokosvendt kylling vil med sikkerhed være et andet hit hos yngre familiemedlemmer, men familiekassen inkluderer også nye indspark til klassiske danske familieretter, såsom hokaido græskarsuppe med sprød chorizo. Måltidernes gennemsnitlige tilberedningstid er angivet til 30-45 minutter.

 

  • Slankekassen:
    Med deres Slankekasse har Den Grønne Asparges skabt en måltidskasse med flere grøntsager, og en mindre mængde af kulhydrater og fedt, som ellers ofte findes i rige mængder i traditionelle danske retter. Et eksempel på en tilfældig uges Slankekasse inkluderer således opskrifter på italiensk minestronesuppe, gulerodsfrikadeller med savoykål, samt skindstegt kulmulefilet med broccolisalat.

 

  • Inspirationskassen:
    Er du træt af de samme gamle opskrifter på frikadeller og gulerodssalat, er Inspirationskassen en nem måde at tilføje et frisk pust og ny inspiration til familiens madlavningsrutiner. Opskrifterne er primært inspireret af forskellige verdenskøkkener med andre traditioner end de danske, og kan derfor byde på nye og anderledes smagsoplevelser. Eksempelvis kan Inspirationskassen byde på en indisk fiskegryde med jasmin ris, eller en oksekofta med tilhørende salat af bulgur, agurk og tomat. Den gennemsnitlige tilberedningstid for opskrifter fra Inspirationskassen er angivet til 30-60 minutter.

Mere end ugentlige måltidskasser

Udover disse tre faste, ugentlige kasser, tilbyder Den Grønne Asparges desuden sæsonbestemte kasser, såsom Den Store Grillkasse, der er skabt til sommerens have- og grillfester. Kassen indeholder forskellige typer af kød til grillen, samt tilbehør, og er tilpasset grupper på otte til tolv personer. Så bliver planlægningen af den næste grillfest næppe nemmere.

Den Grønne Asparges tilbyder desuden en række forskellige julekasser til den travle højtid, hvor mange sikkert snildt kan se fidusen i at bestille råvarerne til julemaden leveret direkte til døren. Julens udbud inkluderer en egentlige måltidskasse, der simpelthen kommer med alt, hvad du har brug for til den traditionelle julemiddag— lige fra ande- og flæskesteg til rødkål, svesker, grødris og kirsebærsovs. Udover den store måltidskasse til julen, tilbydes der desuden enkeltstående salg af fjerkræ og andre slagtervarer, samt fisk- og skaldyr til julens og nytårets festmad.

Endelig tilbyder Den Grønne Asparges desuden salg af vin, så du nemt og enkelt kan supplere dine ugentlige måltidskasser eller julens store festkasse med et par gode flasker. På hjemmesiden finder du et stort udvalg af rød- og hvidvin i forskellige prisklasser, samt dessert- og rosévin, hvoraf flere er egen import.

Besøg Den Grønne Asparges