Glutenfri

Glutenfri måltidskasser findes i flere varianter, hvor du kan nyde både vegetariske middagsretter såvel som middagsmad med fisk eller kød

Læs mere

Glutenfri måltidskasser findes i flere varianter på det danske marked. Selvom det endnu kun er en håndfuld leverandører, der tilbyder glutenfri middagsretter, er udvalget alligevel stort nok til at give bredde. Hvis du lider af glutenintolerance, kan du derfor stadig godt bestille måltidskasser med sund og lækker mad. Samtidig er udvalget tilstrækkelig bredt til at sikre dig en varieret kost, også uge efter uge.

Vælg mellem 1 måltidskasser under temaet Glutenfri

FRA 329 DKK

Fra 53 DKK

1-2 personer

4 dage

Ingredienser

Kassen for dig der vil være 100% fri for gluten og spise vegansk på samme tid. Fokus på smag, klimavenlighed og sundhed. Altid bygget op om sæsonens bedste grøntsager.

Spar 20% på din første bestilling!

Hvad er glutenintolerance?

Glutenintolerance hedder også ‘cøliaki’, og det er ikke det samme som glutenallergi. Cøliaki medfører intolerance overfor en række proteiner i adskillige kornsorter, både hvede, rug, havre og byg. Glutenallergi derimod er mere specifikt udløst af overfølsomhed overfor et enkelt protein i en specifik kornsort. Dette betyder grundlæggende, at mennesker med glutenallergi kan nøjes med at undgå en enkelt korntype, mens folk med glutenintolerance helt må undgå de fleste madvarer med korn.

Undgå kornproteiner

I begge tilfælde drejer behandlingen sig om at undgå det eller de kornproteiner, der gør dig syg. Men det er mere problematisk for patienter med glutenintolerance end for folk med glutenallergi. Det er heldigvis ikke særlig mange danskere, der lider af cøliaki, kun omkring 1% af befolkningen. Men en del flere reagerer allergisk på specifikke kornproteiner, og markedet for glutenfri måltidskasser er derfor begyndt at vokse.

Men kun hvis du har problemer med kornproteiner

Hvis du hverken lider af cøliaki eller er allergisk overfor specifikke kornproteiner, er det ikke nødvendigt at spise glutenfri kost. Især fuldkornsprodukter er jo sunde, blandt andet for fordøjelsen, og fuldkorn hjælper samtidig med at holde en fornuftig kropsvægt, fordi fuldkornsprodukter mætter. Imidlertid tyder nogle undersøgelser på, at det kan være en god ide ikke at overdrive indtaget af for eksempel brød, især i den tidlige barndom, fordi dette kan medvirke til at udvikle cøliaki.

Alle i familien kan spise glutenfri måltider

Omvendt sker der ikke noget ved, at sunde mennesker ind imellem spiser glutenfri kost. Dette vil blandt andet sige, at hvis du lider af cøliaki eller er allergisk overfor et bestemt kornprotein, kan du roligt bestille glutenfri måltidskasser til både dig selv og resten af familien. Men de andre medlemmer af familien, der ikke har problemer med kornproteiner, bør fortsat spise fuldkornsbrød og lignende for sundhedens skyld.

Go Green Glutenfri fra Skagenfood

Blandt udbyderne af glutenfri måltidskasser er Skagenfood, der i sortimentet har ‘Go Green Glutenfri Kassen’. Her får du ikke blot glutenfri mad, men samtidig en måltidskasse, hvor indholdet af fødevarer har et særlig lavt CO2-aftryk. Altså måltidskassen for de miljøbevidste, der desuden ønsker at undgå gluten.

Fisk, kød og vegetar

Go Green Glutenfri Kassen indeholder måltider til tre dage, en ret med fisk, en med kød og en vegetarret. Måltidskassen kan bestilles til enten 1, 2, 3 eller 4 personer. Det er således fint, at Skagenfood tilbyder en glutenfri måltidskasse, der kan bestilles til blot én person, selvom det som nævnt ikke betyder spor, at medlemmer af familien, der ikke har problemer med gluten, også spiser med. Priserne på Go Green Glutenfri Kassen starter ved 288 kr., med en kuvertpris på 96 kr. Hvis I bestiller til 4 personer ligger den samlede pris på 621 kr., med den kuverpris på 52 kr.

Marley Spoon

En anden leverandør af glutenfri måltidskasser er Marley Spoon. Her er konceptet dog anderledes, fordi du hos Marley Spoon selv sammensætter din måltidskasse. Hver uge er der flere end 20 nye middagsretter at vælge imellem, og du håndplukker så selv din menu til den enkelte uge. Når du vælger en middagsret, får du udførlige oplysninger om indholdet af fødevarer, herunder også om der er gluten i ingredienserne. Marley Spoon tilbyder således ikke en specifik glutenfri måltidskasse, men du kan selv sammensætte ugemenuen, så du styrer udenom retter med gluten.

Aarstidernes Glutenfri VeganerKasse

Aarstiderne har en decideret glutenfri måltidskasse, der samtidig er vegansk. Den Glutenfri VeganerKasse bestilles til 2 personer for 4 dage. Kassen indeholder således to kuverter af fire middagsretter til fire af ugens dage. Alle retterne er veganske og glutenfri. Prisen er på  429 kr., hvilket giver en kuvertpris på 54 kr.