Flexitar måltidskasse

Flexitar måltidskasse

Ønsker du at spise sundere og mere bæredygtigt, men er du ikke klar til at opgive kød og animalske produkter helt? Så kan livet som flexitar måske være det helt rette valg for dig. Og er du endnu ikke vant til at lave mad uden kød, og savner du inspiration til sund og velsmagende vegetarisk kost, så er en flexitar måltidskasse det helt perfekte valg! I denne type måltidskasse får du nemlig både retter, der indeholder kød, fisk og animalske produkter, men også flere vegetariske retter. Dermed bliver din kost sundere, og din livsstil mere bæredygtig. Men flexitar måltidskassen giver dig samtidig inspiration til ny, vegetarisk madlavning og nye, spændende smagsoplevelser. Er du interesseret i at udforske livet som flexitar, eller søger du den helt perfekte flexitar måltidskasse, så læs med her for mere information og inspiration!

<

Hvad er en flexitar?

Du har hørt om vegetarer og veganere — men hvad er en flexitar egentlig? En vegetar er som bekendt en person, der ikke spiser fisk eller kød, men ofte spiser animalske produkter, såsom mælk eller æg. En veganer er til gengæld en person, der slet ikke spiser animalske produkter, altså hverken kød, fisk, mælkeprodukter eller æg. Dette kaldes også plantebaseret kost. En flexitar er til gengæld en person, der primært spiser vegetarisk, men indimellem supplerer sine måltider med kød eller fisk. Der er masser af sundhedsfordele ved at være flexitar, ligesom dette også er en mere bæredygtig levevis en den almindelige danske, kødbaserede livsstil. Derfor er der i de senere år kommet stort fokus på at minimere kødforbruget i den danske kost. Flere og flere danskere lever med mindre kød — hvad enten de så kalder sig flexitarer eller ej!

Hvad er fordelene ved at være flexitar?

Først og fremmest er en grøn kost altid sundere end en diæt, der indeholder masser af kød og animalske produkter. Du gør derfor i høj grad dig selv en tjeneste ved at spise vegetariske retter mindst et par gange om ugen, og minimere dit kødforbrug mest muligt.

Du har måske også hørt tale om, at kød er dårligt for klimaet. Er det dermed mere bæredygtigt a være flexitar end kødspiser? Det korte svar er ganske enkelt: Ja. Forskere har længe vidst, at særligt kød- og mælkeproduktion sviner utroligt meget når det kommer til miljøet, og er blandt de helt store klimasyndere. En af de absolut mest effektive måder at minimere dit klima-fodaftryk på, er derfor ved at skære kød og animalske produkter helt ud af kosten, eller minimere disse mest muligt. Derfor er livet som flexitar ikke bare det rette valg for din sundhed, men bestemt også for klimaet, for ikke at nævne dyrevelfærden.

Hvad er fordelene ved en måltidskasse?

Du har måske allerede indset fordelene ved at være flexitar — men hvorfor skulle du dog vælge en måltidskasse? Den primære fordel ved en måltidskasse er naturligvis, at den gør madlavning nem og hurtig. Nogle måltidskasser består af friske råvarer og opskrifter, mens andre består af færdiglavede retter til opvarmning. Uanset hvilken type du foretrækker, er der ingen tvivl om, at tilberedningstiden på aftensmåltidet bliver betydeligt forkortet, når du ikke selv skal finde på nye spændende retter, eller købe ind dertil.

Inspiration til grønnere kost

Men særligt i forhold til kosten som flexitar, som for mange danskere er et forholdsvis nyt fænomen, er der endnu en stor fordel ved måltidskasserne: inspiration. Vil du gerne spise mindre kød, men er i tvivl om, hvordan du tilbereder velsmagende, vegetariske retter, så kan måltidskasserne virkelig være til hjælp. De traditionelle kasser med råvarer og opskrifter giver dig mulighed for at afprøve forskellige retter. De opskrifter, du bedst kan lide, kan du så gemme til senere brug. For hver måltidskasse, du modtager, lærer du altså at lave en ny vegetarisk ret fra bunden! Foretrækker du måltidskasser med færdiglavede retter, skaber du ikke selv retterne fra bunden, Dog får du alligevel en smagsprøve på, hvor mange spændende og forskellige muligheder, det vegetariske køkken indeholder! De retter, du bedst kan lide, kan du siden slå op på nettet, hvis du ønsker at finde en opskrift og lave retten selv.

Abonnement på flexitar måltidskasse

Hvilket abonnement skal du vælge, hvis du ønsker at modtage en ugentlig flexitar måltidskasse? Der er efterhånden mange muligheder for forskellige typer måltidskasser på det danske marked, men ikke alle tilbyder dog en flexitar kasse. Herunder kan du finde en liste over de mest velkendte udbydere, som gør.

Udbydere af måltidskasser, der tilbyder en flexitar kasse:

Færdiglavede retter eller friske råvarer

Først og fremmest bør du beslutte, om du ønsker en måltidskasse med færdiglavet mad til opvarmning, eller en kasse med friske råvarer og opskrifter, som du selv kan give dig i kast med. På ovenstående liste, er Aarstiderne den eneste udbyder af måltidskasser, der tilbyder en flexitar kasse med friske råvarer og opskrifter. Mange andre udbydere på markedet tilbyder dog vegetariske eller veganske måltidskasser, hvis du blot ønsker et par måltider om ugen leveret til dine vegetariske dage.

Færdiglavede retter

MåltidsBoxen tilbyder en såkaldt Flexibox, som indeholder to traditionelle retter, der indeholder kød, samt to vegetariske retter. Halkær Ådal tilbyder to typer måltidskasser, der begge falder ind under kategorien flexitar-kost: En kasse med navnet Grønt + Fisk, samt kassen Grønt + Fisk + Fugl. Som navnene antyder, indeholder disse kasser en blanding af vegetariske retter, samt retter med fisk og fugl. Bonzo.dk tilbyder færdiglavet simremad i glas, klar til opvarmning og servering. Også her kan du finde en Flexitar måltidskasse, der indeholder både veganske simreretter, samt simreretter med kød.

Friske råvarer og opskrifter

Hermed er der altså kun Aarstiderne tilbage, som leverer traditionelle måltidskasser fulde af råvarer til tilberedning efter de medfølgende opskrifters anvisninger. Aarstiderne har eksisteret i årtier, og er nok Danmarks bedst kendte og mest populære udbyder af måltidskasser. Derfor tilbyder Aarstiderne også en lang række forskellige typer måltidskasser til personer med forskellige typer livsstile, behov og allergier. Disse inkluderer en vegansk måltidskasse, en glutenfri kasse, en vegetarisk kasse, samt altså en flexitar måltidskasse. Aarstidernes Flexitar Måltidskasse indeholder en ret med fisk og en med fugl, samt en til to vegetariske retter for en sund og spændende uges måltider.