Økologisk måltidskasse

???? Økologiske måltidskasser er sund fornuft

Økologiske måltidskasser findes i stort udvalg på nettet. Økologien går på tværs, så du ofte får vegetarisk eller vegansk mad samtidig.

???? Økologiske måltidskasser rammer plet

Økologiske måltidskasser rammer generelt mange tendenser inden for fødevarer. Forbrugerne efterspørger nem mad, samtidig efterspørges sund og lækker mad samt fødevarer, der ikke forurener naturen eller medfører dårlig behandling af dyrene. Økologiske måltidskasser samler disse ønsker og rammer plet.

???? Råvarer eller færdiglavet mad

Måltidskasser fås enten med færdiglavede middagsretter, eller med råvarer og opskrifter til tilberedning af middagsmaden. Nogle leverandører tilbyder også kasser med råvarer til alle dagens måltider, altså inklusive morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider. En del leverandører har dette i økologiske varianter.

Ikke altid 100% økologisk

Som forbruger skal man dog være opmærksom på, at mange leverandører af økologiske måltidskasser ikke altid tilbyder 100% økologiske råvarer. Dette gælder, hvad enten du bestiller færdige middagsretter eller råvarer til tilberedning hjemme. Er du fast besluttet på udelukkende at spise økologisk, svinder feltet ind.

Mange forbrugere er fleksible

Forbrugerne vil have nem og sund mad, gerne kombineret med økologi og dertil vegetarisk, vegansk og desuden slankemad. Den enkelte leverandører har hver sit fokus. Alle leverandører leverer i princippet sunde måltidskasser, men på andre områder indgås der ofte kompromiser, såsom ‘flexitar’.

Hovedsagelig økologisk

Dette gælder også for de økologiske måltidskasser. De fleste leverandører tilbyder måltidskasser, hvor hovedparten af ingredienserne er økologiske. Men nogle leverandører er meget svingende, så for eksempel 30-90% af ingredienserne i en måltidskasse kan være økologiske. Nogle leverandører tilbyder 100% økologi.

Forbrugerne skal se sig for

Den kompromisløse forbruger, der vil have 100% økologiske fødevarer, må derfor se sig godt for, når der skal bestilles økologiske måltidskasser. På den anden side er mange danskere fleksible og vil gerne acceptere, at nogle af råvarerne ikke er økologiske, hvis bare hovedparten er det. Og måltidet er sundt.

Økologi er sund mad

Derfor ses økologiske måltidskasser som regel koblet sammen med vegetarisk mad og med fødevarer som fisk, fordi leverandørerne på den måde kan tilbyde sunde måltidskasser med vægt på grøntsager og fisk, måske kylling. At samtlige ingredienser så ikke altid er økologiske, kan de fleste forbrugere godt leve med.

Simple Feast tilbyder 100% økologi

Imidlertid findes der nogle leverandører, som tilbyder 100% økologiske måltidskasser. En af disse er Simple Feast, der i kombination med kompromisløs økologi udelukkende tilbyder vegetabilske måltider. Til gengæld er udvalget hos Simple Feast begrænset til tre varianter af økologiske måltidskasser.

Tre økologiske varianter

Simple Feast tilbyder således en vegetarisk måltidskasse, en vegansk samt en kasse med såkaldt comfortfood (økologisk simremad). Alle tre er 100% økologiske måltidskasser, og det er færdiglavede middagsretter, der leveres til døren, så maden blot skal opvarmes. Økologisk convenience med andre ord.

Særligt for vegetarer og veganere

Nogle forbrugere synes, det er fint med kun tre varianter af måltidskasser, fordi det gør det nemt at vælge. Samtidig tiltrækker Simple Feast de danskere, der ikke vil gå på kompromis med økologien, og desuden henvender man sig til både vegetarer og veganere. Altså et meget målrettet og kompromisløst koncept.

Aarstiderne tilbyder stor bredde

En anden vægtig aktør inden for økologiske måltidskasser er Aarstiderne. Også her tilbyder man udelukkende måltidskasser, der er 100% økologiske, og udvalget er meget stort, så man tilgodeser ønskerne hos en bred gruppe af forbrugere. Hos Aarstiderne findes måltidskasser for enhver smag.

Økologi også med kød og fisk

Et eksempel på bredden i sortimentet er, at Aarstiderne tilbyder måltidskasser specielt til børnefamilier. Yderligere kan du hos Aarstiderne finde måltidskasser, der indeholder kød, kylling og fisk, mens du også kan vælge vegetariske og veganske måltidskasser. Alt er 100% økologisk.

Du skal selv tilberede maden

Aarstiderne er en af de ældste leverandører af måltidskasser på markedet, og de har udviklet et koncept, der favner vidt. Således har Aarstiderne også måltidskasser med mad til hele dagen, ikke blot aftensmad. Du skal dog være opmærksom på, at Aarstiderne leverer råvarer, hvor du selv skal stå for tilberedningen.

Bæredygtige fisk

En tredje leverandør af 100% økologiske måltidskasser er Skagen Food. Som du sikkert kan gætte, leverer Skagen Food især frisk fisk i deres måltidskasser. Fisken hos Skagen Food er altid fanget eller opdrættet under bæredygtige forhold, og Skagen Food fastholder fuld sporbarhed, så der er kontrol med forholdene.

Økologi med kød og kylling

Skagen Food tilbyder desuden måltidskasser med kød og kylling. I disse kasser er kødet altid økologisk, og fokus er på dyr, der belaster mindst muligt i forhold til CO2, især gris og kylling. Desuden er måltidskasserne fyldt med økologiske grøntsager, og der er et stort udvalg af forskellige kasser.

Stort udvalg af økologiske måltidskasser

Skagen Food tilbyder 8-10 forskellige måltidskasser, det varierer lidt efter sæson. Hovedsagen er, at måltidskasserne er 100% økologiske, uanset om du vælger med fisk, kød eller kylling. Måltidskasserne består overvejende af råvarer, du selv skal tilberede, men ind imellem er der også færdiglavede retter.

COOP har den Grønne Kasse

En af de store aktører på dagligvaremarkedet er COOP. Her kan du generelt købe dagligvarer med levering til døren. Men samtidig tilbyder COOP nu også måltidskasser, hvoraf én er 100% økologisk, nemlig ‘Den Grønne Kasse’, altså en vegetarisk måltidskasse, der samtidig er økologisk.

COOP leverer dagligvarer sammen med måltidskasserne

I andre af COOP’s måltidskasser er der økologiske råvarer, men hvis du vil have 100% økologi, må du tjekke indholdet nøje. COOP leverer råvarer med opskrifter, så du selv skal tilberede maden. En særlig fordel ved COOP er, at du kan klare dine indkøb af dagligvarer i øvrigt samtidig med bestilling af måltidskasser.

RetNemt tilbyder både helt og delvist økologiske måltidskasser

Også leverandøren RetNemt tilbyder måltidskasser, der er 100% økologiske. Dog tilbyder RetNemt også måltidskasser, der kun er delvist økologiske, så du må kigge nøje på indholdet af kasserne, hvis du søger økologiske råvarer helt konsekvent. RetNemt leverer råvarer, som du selv skal tilberede hjemme.

RetNemt er både børnevenlig og økologisk

RetNemt henvender sig især til børnefamilier, med en decideret børnevenlig måltidskasse, og selvom der ind imellem er mere eksotiske retter, består menuerne generelt af mere traditionelle middagsretter. Samtidig tilstræbes det, at måltiderne skal kunne tilberedes på ganske kort tid. Økologien kommer her ikke i første række, men der kombineres med det børnevenlige.