Vegetarisk måltidskasse

Vegetariske måltidskasser er sund kost

Vegetariske måltidskasser tilbydes i mange varianter. Vegetarisk køkken passer fint til tidens fokus på sund kost og efterspørges af stadig flere.

Vegetariske måltidskasser er ikke kun til vegetarer

Selvom det er under 2% af danskerne, der lever 100% vegetarisk, er der alligevel en klar stigning i udbuddet af vegetariske måltidskasser. Hvorfor mon? Fordi mange danskere gerne vil spise sundt, herunder måltider med en masse grøntsager. Det er derfor ikke kun vegetarer, der søger vegetariske måltidskasser.

vegetarisk måltidskasse

Vegetarisk mad er sund mad

Den vegetariske mad hører til tidens generelle trends inden for fødevarer: Vi efterspørger sunde fødevarer, fordi vi gerne vil være sunde og holde os slanke og i god form, og fordi vi vil yde vores bidrag til en bæredygtig fødevareproduktion. Kød forurener både natur og mennesker, mere end grøntsager gør.

‘Flexitar’ til de fleksible

Eftersom de vegetariske måltidskasser ikke kun er rettet til kunder, der er 100% vegetarer – men altså også til folk, der bare gerne vil spise flere grøntsager og i det hele taget have en sund kost – er begrebet ‘flexitar’ opstået. Det er er til folk, der helst vil have grøntsager, men er ‘fleksible’ i forhold til fisk, kylling og kød.

Er du flex, er du næsten vegetarisk

Når du søger vegetariske måltidskasser, bør du derfor være opmærksom på, at nogle udbydere har en menu, hvor du til en uge får leveret flest vegetariske retter, men suppleret med nogle retter, der kan indeholde eksempelvis fisk eller kylling.

Veganske måltidskasser er en lille niche

Forskellen på vegetarer og veganere – hvor førstnævnte kategori jo godt kan spise for eksempel mælkeprodukter, mens veganerne slet ikke spiser noget som helst, der kommer fra dyr, ikke engang honning – er kendt af leverandørerne, og udbuddet af veganske måltidskasser findes, men er beskedent.

Vegetabilsk økologi

Vegetariske måltidskasser passer til tidens generelle trends inden for fødevarer, hvor det dominerende fokus ligger på sundhed og bæredygtighed. Sammen med økologien ligger det vegetabilske højt på forbrugernes ønskeliste, når aftensmaden skal vælges. Danskerne vil have flere grøntsager og mindre kød.

Økologiske grøntsager og fisk

Vegetariske måltidskasser er som udgangspunkt altid samtidig økologiske. Forbrugere, der efterspørger vegetarisk mad, efterspørger som regel også økologi. Når det vegetariske tilbydes i sammenhæng med animalske fødevarer i varianten, kombineres det vegetariske oftest med fisk eller kylling.

Holdning og sundhed

For omkring 2% af danskerne er vegetariske fødevarer et spørgsmål om holdning, hvor man ikke går på kompromis, især ikke i forhold til miljøet. For en langt større gruppe forbrugere er det vegetariske imidlertid et spørgsmål især om egen sundhed. Til denne gruppe forbrugere passer de perfekt.

Simple Feast er den kompromisløse leverandør

Leverandøren Simple Feast er et eksempel på den kompromisløse leverandør af vegetariske måltidskasser. Hos Simple Feast er der ingen slinger i valsen, så maden er 100% vegetabilsk, og samtidig er alle råvarer økologiske. Desuden er emballagen hos Simple Feast  lavet af 100% biologisk nedbrydeligt materiale.

Sundhed, bæredygtighed og convenience

Foruden det kompromisløse fokus på sundhed og bæredygtighed tilgodeser Simple Feast den store efterspørgsel efter nem og hurtig mad. De vegetariske måltidskasser fra Simple Feast leveres derfor som færdiglavede middagsretter, der blot skal opvarmes. Til gengæld ligger priserne i den dyrere ende.

Vegetarisk måltidskasse er perfekt til tiden

Generelt er måltidskasser naturligvis en trend, der passer til tidens behov for convenience. I en fortravlet hverdag er især børnefamilier presset. Så vi ønsker at spare tid i forhold til indkøb og madlavning, men samtidig vil vi have sund, bæredygtig og lækker mad. Her passer den vegetariske måltidskasse perfekt.

Aarstiderne leverer både vegetarisk og vegansk

En anden stor leverandør af vegetariske måltidskasser er Aarstiderne. Også hos Aarstiderne tilgodeses ønsket om både sundhed og bæredygtighed, så maden altid er fremstillet af 100% økologiske råvarer. De vegetariske måltidskasser suppleres hos Aarstiderne desuden af en vegansk måltidskasse.

Aarstiderne leverer råvarer og opskrifter

Hos Aarstiderne er konceptet dog, at du får leveret råvarer og opskrifter til døren, hvorpå du selv skal tilberede maden. Således er konceptet her lidt mindre fokuseret på convenience, men på den anden side giver de varierende opskrifter dig god mulighed for at lære at lave vegetarisk mad.

Tjek på næringsindholdet

Hos Aarstiderne er der samtidig den fordel, at de vegetariske måltidskasser er sammensat med stor opmærksomhed på næringsindholdet. Dette betyder, at kompromisløse vegetarer kan føle sig rolige ved, at de indtager passende mængder protein, og essentielle næringsstoffer i det hele taget.

Måltidsboxen tilbyder bredde

En tredje leverandør af vegetariske måltidskasser er Måltidsboxen. En fordel ved Måltidsboxen er, at det ikke kun er vegetariske måltidskasser, der er på menuen. Udbuddet er bredt, med kasser til enhver smag, ikke kun vegetarisk. Måltidsboxen leverer måltidskasser til både singler og til familier på op til 5 personer.

Vegetarboxen er især til børnefamilier

Hos Måltidsboxen er det afdelingen Vegetarboxen, du skal have fat i, når det er vegetariske måltidskasser, du søger. I Vegetarboxen er konceptet ret tydeligt henvendt til børnefamilier, eftersom mange af retterne er udformet som traditionel animalsk mad, blot udelukkende med vegetabilske ingredienser.

Vegetarisk pølseret og frikadeller

Således tilbyder Vegetarboxen for eksempel schnitzel, frikadeller, svensk pølseret og lignende middagsretter, men alle retter er lavet af vegetabilske ingredienser. Eksempelvis er pølserne lavet af soja. Som modvægt til det traditionelle er retterne ofte krydret eksotisk for at skabe variation i smagen.

Færdiglavet mad leveret om natten

Eftersom konceptet hos Vegetarboxen så tydeligt henvender sig til børnefamilier, er der lagt stor vægt også på convenience. Maden leveres som færdiglavede middagsretter, der bare skal varmes. Samtidig leverer Vegetarboxen måltidskasserne meget hensigtsmæssigt, nemlig om natten mellem søndag og mandag.

Sund og nem mad hos Sundtakeaway

Sundtakeaway er endnu et eksempel på en leverandør af vegetariske måltidskasser. Hos Sundtakeaway er konceptet – som navnet antyder – at tilbyde sund convenience, uanset om det drejer sig om vegetarisk mad eller mad med animalske ingredienser. Kombinationen af sund og nem mad er i fokus her.

Vegetarisk mad til hele dagen

Således leverer Sundtakeaway færdiglavet mad, så middagsretterne blot skal opvarmes. Samtidig tilbyder Sundtakeaway måltidskasser også med mad til hele dagen, altså både morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltid. De vegetariske måltidskasser findes her i to varianter, den ene med decideret slankemad.